Ressourcer

Guitar

Lær at spille guitar  – Gratis guitarlektioner for nybegyndere

Hvis du gerne vil lære at spille guitar, er du kommet til det helt rigtige sted. Vores selvstudie-univers byder på al den information, som du skal bruge, hvis du gerne vil i gang med at lære at spille guitar.

Lektion 0  – Lær at spille guitar basis viden

Velkommen til dette begynder kursus der har til formål at lære dig at spille guitar, på en nem og sjov måde.

 

Lektioner  – lær at spille guitar

Lær at spille guitar med vores lektioner som er helt gratis. Vores lektioner kan bruges af alle. De findes både som tabulatur, også kaldet Tabs, og som noder. De fleste lektioner er ledsaget af en Youtube video hvor underviseren viser dig hvor du skal sætte fingrene.

 

Lær at spille guitar helt fra bunden – Et Guitar Begynder Kursus på 9 Lektioner

Her kan du få driblefedt på fingrene, lære at svinge øksen eller traktere den gamle æggedeler. Med andre ord: Her kan du lære at spille guitar. Simpelthen! Online, på dansk, i dit helt eget tempo, og lige præcis når det passer dig. Og så er det endda fuldstændig gratis.

 

 Piano

LÆR AT SPILLE KLAVER – Hvordan kommer man nemmest i gang med at spille klaver?

Det er ingen hemmelighed at det kræver en masse øvelse og tålmodighed, men det behøver faktisk ikke at være så svært at komme i gang med at lære at spille.

02. Klaver For Begyndere: Fingersætning 

Entertainment

 

Learn to play the piano 

Most people know how to make a piano sound. But there is some way to box the white keys to coordinate two different rhythms in the right and left hands, while the foot controls the paddle pedal in staggered pace. Although the piano – and especially the grand piano – can seem big and overwhelming, fortunately there is a short way to play easy tunes and beautiful sounds.

 

Akkorder på klaver

En akkord er et udtryk for når minimum tre toner klinger samtidigt, her på siden vil du få vejledning til hvordan du spiller de mest gængse akkorder på et klaver / piano / keyboard. Hvis du spiller guitar, har vi en bedre oversigt over akkorder til dig i guitar-sektionen.

 

Hvordan man læser noder og tips til hurtigere læsning #1 (danish)

#1 Der er meget at sige omkring nodelæsning, men denne video forklarer enkelt hvordan De kan læse noderne i både g- og f-nøgle. Husk at Synes Godt Om og Abonner. Værdsætter det.

Musikundervisning til dit barn

Er du i tvivl om dit barn har den rette alder til at starte til musikundervisning? Eller om du skal købe et instrument til dit barn til første lektion? 

 Musik

Undervisning af blinde – En serie specialpædagogiske vejledninger

Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation
forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke drages til ansvar for brug af oplysningerne heri.

Musik, leg og bevægelse 

Musik, leg og bevægelse har stor betydning for dit barns sproglige og motoriske udvikling. Det stimulerer dit barn at høre musik, at lege og at bruge kroppen – og så er det samtidig, noget der bringer det helt store smil frem, både hos dig og dit barn.

Denne folder er tænkt som en inspiration til forældre, bedsteforældre, pædagoger og dagplejemødre, der har lyst
til at stimulere deres 0-6 årige børn sprogligt, motorisk og musikalsk.

 Sound

Lyd og lyddannelse 

Lyd er længdebølger i luften. Længdebølger vil sige, at vibrationen sker på langs
ad bevægelsesretningen. Hvis vi hænger
en trappefjeder op i nogle snore og skubber lidt til den ene ende, vil vi se, at længdebølgen bevæger sig hele vejen ned gennem trappefjederen, og tilbage igen.

 

 Orkester

Orkesterpartitur

Et orkesterpartitur er en oversigt over alle stemmer i en komposition for orkester. Se et eksempel på et orkesterpartitur her (pdf), og lyt samtidig til musikken.

 

Aarhus Symfoniorkester – Instrumenter

Her kan du se de fire strygeinstrumenter: violin, bratsch (også kaldet viola), cello og kontrabas.
Det hedder et strygeinstrument, fordi man stryger på strengene med en bue.

 

 Hovedtelefoner

De bedste trådløse hovedtelefoner 2019  – her er de bedste valg, hvis du vil klippe strengen

De Bedste Trådløse (Bluetooth) Hovedtelefoner: Velkommen til TechRadar’s guide til de bedste trådløse og Bluetooth-hovedtelefoner, du kan købe i 2019.

Hovedtelefoner Test  -Guide til valg af Hovedtelefoner!

I dag lever vi i et samfund, hvor langt de fleste anvender en computer eller en smartphone i deres hverdag. Vi anvender dem ofte til at tilgå internettet, og ikke mindst YouTube, som er populært som aldrig før.

Støjreducerende hovedtelefoner og headset  -En guide

Vi har alle brug for at kunne koncentrere os en gang imellem. Støjgener kan være en stor belastning, når vi enten skal slappe af, eller når vi skal yde noget ekstra på arbejdet, der kræver vores fokus. Vi har tidligere skrevet et blogindlæg om, hvad du kan gøre for at slippe for støj på arbejdspladsen.

 Instrument

Baggrund lærer-elev – De fire instrumentkategorier

Når vi i dette undervisningsmateriale taler om instrumentkategorier, tænker vi på et helt bestemt system til at ordne instrumenter efter. Systemet blev opfundet af de to musiketnologer Curt Sachs og Erich Moritz von
Hornbostel i 1914.

4/51 rating