Det kan være tiltrækkende at stikke høretelefonerne i ørene når man hopper på cyklen og suser afsted mod skole eller arbejde. Mange, både børn, unge og voksne nyder at høre musik når de er på farten, men er det nu også en god ide?

Sluk musikken og lyt til trafikken

Flere og flere lytter til musik mens de befinder sig midt i trafikken, og især for cyklister, eller de på løbehjul og andre ”bløde” trafikanter, kan dette være rigtig farligt. Selvom det kan gøre turen til job eller skole lidt sjovere, og få dig i godt humør bør du tage musikken ud af ørene, og i stedet være opmærksom på hvad der sker omkring dig.

Grunden til dette er at musikken tager din opmærksomhed væk fra trafikken. Musik i ørerne begrænser dine sanser generelt. Når vi mennesker bruger en sans, vil det begrænse de andre sanser. Derfor vil vi både lukke af for lydene i trafikken, men det vil også gøre os mindre opmærksomme generelt, samt nedsætte vores reaktionsevne.

Når du ikke kan høre hvad der sker omkring dig

Som cyklist er du i forvejen mere udsat i trafikken, og desværre sker der mange ulykker der har en dødelig udgang. Som cyklist er det ekstra vigtigt at du har din hørelse til rådighed. Hvis du har musik i ørene kan du ikke høre om der er en lastbil bag dig, eller om der kommer en ambulance kørerne. Du kan heller ikke høre om noget dytter for at advare dig om noget.

Hop stadig på cyklen

Alt dette skal dog ikke afskrække dig fra at hoppe på cyklen, for det er jo en både sund og bæredygtig transportform. Du får motion, frisk luft og du forurener ikke, så brug stadig din cykel, men tag musikken ud af ørene, og lyt i stedet til hvad der foregår omkring dig.

Elektrisk løbehjul

En anden transportform der giver frisk luft og ingen forurening er et elektrisk løbehjul. I de seneste år har løbehjulet fået et comeback, og især de elektriske løbehjul er blevet meget mere populære rundt omkring i verden, og d. 1 januar 2019 blev disse el-løbehjul lovlige på cykelstierne her i Danmark.  

Elektriske løbehjul har længe været populære i udlandet hvor folk både ejer dem selv, men udlejningsløbehjulet til turister har også været utrolig populære. Elektriske løbehjul er C02 venlige fordi de er elektrisk drevne, og samtidig er de er godt transportmiddel hvor du kan komme langt omkring uden at få alt for meget sved på panden.

Rabatkoder til el-løbehjul

Prisen på el-løbehjul kan variere meget alt efter hvilken type det er. Hvis du gerne vil spare lidt ekstra på dit nye el-løbehjul, så kan du heldigvis gøre brug af en rabatkode.

 

BRUG DIN RABATKODE HER:

https://link.voiapp.io/G8n0stbU2U

Sådan får du en VOI Rabatkode:

Bemærk: Når du er ny bruger af appen Voi scooters, kan du få en rabatkode som du kan bruge til at køre på et el-løbehjul.

 

  1. Download appen i Android eller iPhone
  2. Du skal blot oprette en bruger med din e-mail.
  3. Når du har godkendt regler og brugsanvisninger, samt indtastet betalingsoplysninger er du klar.
  4. Når du har valgt det el-løbehjul du gerne vil køre på trykker du på ”free rides”, og herefter ”redeem code.”
  5. Derefter indtaster din rabatkode G8n0stbU2U.”
5/52 ratings